Op de boerderij Den Uytkant maken ze heerlijke streekproducten.

Voor de erkenning  van 100% West-Vlaams moet voldaan worden aan verschillende voorwaarden:

  • Het product wordt in West-Vlaanderen gemaakt.
  • Het wordt op ambachtelijke wijze gemaakt.
  • De grondstoffen komen zoveel mogelijk uit West Vlaanderen.

De Uytkanter:

Het idee om bier te brouwen komt van de medewerkers en van een vrijwilliger én hobbybrouwer van Den Uytkant. Er wordt gebrouwen in Den Uytkant zelf maar voor de grotere hoeveelheden werken we samen met brouwerij Fort Lapin uit Brugge. De Uytkanter is te koop op onze boerderij (per fles, per doos van 24 of kratje van 6). Het houten kratje (uit palettenhout) is met de hand en op Den Uytkant gemaakt.

Choco:

Voor onze choco werken we met onze eigen eitjes. De boter en de melk komen van een boerderij in de buurt. Er worden geen bewaarmiddelen in verwerkt en alles wordt ambachtelijk gemaakt in … Den Uytkant natuurlijk.

 

Na het verkennend gesprek, een bezoek op de werkvloer en het invullen van de fiche met allerhande vragen werden de producten bij de jury aangeboden. Daar werden ze geproefd, gekeurd op alle criteria en goedgekeurd voor het label  “100% West-Vlaams”.

 

coverfoto: Ronny Vanhooren