Het jaarlijks benefietconcert van Fifty-One Club Westkust voorstellen hoeft allicht niet meer. Met namen als Toots Thielemans, Axelle Red, Ozark Henry, Clouseau, Natalia & Jef Neve en vele anderen op de affiche, hebben we een stevige reputatie opgebouwd. Voor ons 30ste concert hebben we een ouwe bekende uitgenodigd: Daan.

Na wat omzwervingen. waaronder de terug keer van Dead Man Ray en de compositie van filmmuziek, heeft Daan na zes jaar opnieuw een aIbum uitgebracht. ‘The Ride’ is naast een demonstratie van de veeIzijdigheid van de muzikant een muzikale terug blik op alles wat hij sinds zijn solodebuut in 1999 wist te verwezenrijken. De titel van de plaat: “The Ride” duidt op de rit die we allemaal ondernemen doorheen het leven, met alle ups en downs en onverwachte uitdagingen die erbij komen kijken. Passend is het dus dat Daan op de nieuwe plaat wat meer van zijn persoonlijke blootgeeft. Dat krijgt een orgelpunt met de afsluiter van de plaat. “Morning Sun” waarin hij zingt over het verlies van zijn zus en vader. “The Ride” is net aIs het leven: met hoogtepunten en tegenslagen en heel wat herinneringen aan het verleden.

Dit concert van ongeveer 1 uur, vindt plaats op zaterdag 16 december 2023 om 20 uur in het Proximustheater (Plopsa land, De Panne). Na het concert biedt Fifty-One Club Westkust u en uw genodigden graag een receptie aan in de foyer van het theater.
De opbrengst van het concert wordt volledig besteed aan diverse sociale projecten. Een volledige lijst kan je terugvinden op onze website: www.51westkust.be. Namens alle sociale organisaties en aI onze leden wens ik u aIvast te bedanken voor uw gewaardeerde steun.

Pierre De Schepper, Voorzitter Fifty-One Club Westkust 2023.